Nieuwe Ioannidis-studie: lage infectiesterfte bij jongere mensen

nieuwe-ioannidis-studie:-lage-infectiesterfte-bij-jongere-mensen

12-09-21 10: 30: 00,

Een nieuwe studie van Prof. John Ioannidis lijkt eerder onderzoek te bevestigen. Voor mensen op 50 waren de schattingen van de infectiesterfte eigenlijk te hoog.

Gepubliceerd op 13. September 2021 door AS.

Uit een nieuwe studie van prof. John Ioannidis en Cathrine Axfors van de Stanford University blijkt een laag infectiesterftecijfer (IFR) voor mensen jonger dan 50 jaar. Het risico van jongere mensen wordt dus overschat, meldt TKP.

De studie lijkt dus eerdere studies van Ioannidis te bevestigen; ze is echter nog niet peer-reviewed (vanaf 11. September). Het kan bepaalde inzichten verschaffen in nieuwe onderzoeksresultaten, maar moet nog niet als relevant voor de praktijk worden beschouwd.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: