Soros en China: de woordenschat van de neoliberale diplomatie in de nieuwe koude oorlog van vandaag, door Michael Hudson

soros-en-china:-de-woordenschat-van-de-neoliberale-diplomatie-in-de-nieuwe-koude-oorlog-van-vandaag,-door-michael-hudson

13-09-21 04: 10: 00,

De heer Soros heeft een publieke woedeaanval over het feit dat hij niet het soort gemakkelijk geld kan verdienen aan China dat hij in staat was te verdienen toen de Sovjet-Unie werd opgedeeld en geprivatiseerd. Op 7 september 2021, in zijn tweede hoofdartikel in één week, uitte George Soros zijn afschuw over de aanbeveling van BlackRock, één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, dat financià “le managers hun investeringen in China zouden moeten verdrievoudigen. Bewerend dat zulke investeringen de nationale veiligheid van de VS in gevaar zouden brengen door China te helpen, verhoogde Soros zijn pleidooi voor Amerikaanse financià “le en handelssancties.

China’s beleid om markten zo te vormen dat ze de algemene welvaart bevorderen, in plaats van het economische overschot te laten concentreren in de handen van bedrijven en buitenlandse investeerders, is een existentià “le bedreiging voor Amerika’s neoliberale prioriteiten, zo verduidelijkt hij. President Xiâs âCommon Prosperityâ programma wil ongelijkheid verminderen door de rijkdom van de rijken te verdelen onder de bevolking.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: