Vaccinatiepaspoort vanaf 25 september op veel plekken verplicht – Café Weltschmerz

vaccinatiepaspoort-vanaf-25-september-op-veel-plekken-verplicht-–-cafe-weltschmerz

13-09-21 12:16:00,

Vanaf 25 september zal een Corona-toegangsbewijs moeten worden getoond op openbare plekken als horeca, theater en bioscoop. De 1,5 meter-maatregel zal dan vervallen. Wel blijft de nachtsluiting voor de horeca gelden: tussen 24:00 en 6:00 moeten horeca-zaken hun deuren sluiten. De evenementenbranche en nachthoreca zijn diep teleurgesteld.

Er is veel kritiek op de invoering van de Corona-pas. Zo Twittert zanger Nielson: ‘Wake the fuck up please! We laten het corona toegangsbewijs toch niet serieus werkelijkheid worden mensen. Het is aan ons…’

Wake the fuck up please!

We laten het corona toegangsbewijs toch niet serieus werkelijkheid worden mensen.

Het is aan ons… #ikweiger

— Nielson (@NielsonMusic) September 12, 2021

Ook cabaretier Hans Teeuwen spreekt zich uit tegen de maatregel. Op Instagram plaatst hij een filmpje waarin hij zegt dat hij geen goed gevoel heeft over de toegangsbewijzen en dat hij een groot dilemma heeft. Aan de ene kant wil hij dolgraag weer gaan optreden, ‘maar’ zegt hij: ‘het zit me helemaal niet lekker. Als ik me vergis, zeg me dat er helemaal niks mis is met die QR-code. Ik dacht namelijk dat je het virus ook kunt doorgeven als je gevaccineerd bent. Moet je nu echt een code laten zien om naar mij te mogen komen kijken?’ vraagt hij. ‘Het lijkt erop dat deze maatregel er alleen is om mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren alsnog een push te geven dat ze het toch gaan doen. En de culturele sector wordt daar voor gebruikt. Het voelt niet goed!’ Aldus Teeuwen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: