Waarom treedt Iran toe tot de SCO?

waarom-treedt-iran-toe-tot-de-sco?

13-09-21 05: 57: 00,

Op de top van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) die in september 16-17 in Tadzjikistan zal worden gehouden, wordt de officiële aankondiging verwacht van de procedure voor de toelating van Iran tot de organisatie.

Het wordt een jubileumtop van de organisatie die 20 jaar geleden in 2001 door zes staten – De Vijf van Shanghai (China, Kazachstan, Kirgizië, Rusland en Tadzjikistan), gevormd in 1996, is opgericht en waar Oezbekistan zich bij heeft aangesloten. Vandaag telt de SCO acht landen: in 2017 werden, naast de reeds genoemde zes staten, ook India en Pakistan lid van deze regionale organisatie die zich bezighoudt met samenwerking op het gebied van veiligheid, economie en humanitaire zaken. Als gevolg daarvan beslaat de totale oppervlakte van de SCO ongeveer 23% van de landmassa van de planeet en heeft de bevolking van de landen die er deel van uitmaken 45% van de wereldbevolking bereikt.

Daarnaast heeft de SCO nog vier waarnemende landen (Afghanistan, Wit-Rusland, Iran en Mongolië) en zes dialoogpartners (Armenië,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: