Zweden: blokkeren van creditcards wanneer klanten aankopen doen zonder rekening te houden met het klimaat

zweden:-blokkeren-van-creditcards-wanneer-klanten-aankopen-doen-zonder-rekening-te-houden-met-het-klimaat

13-09-21 09: 58: 00,

Åland Index. Dit is de naam van een wereldwijd rekenmodel dat wordt gebruikt om de koolstofuitstoot van kredietkaarttransacties te berekenen.

Iedereen die dat wil, kan zijn kaart laten blokkeren als de aankopen een bepaalde drempel voor klimaatimpact overschrijden. Maar is dit echt een effectieve manier om ons onze verantwoordelijkheid te laten nemen?

  • Doconomy is een Zweedse startup die digitale hulpmiddelen ontwikkelt om de gevolgen van klimaatverandering beter te begrijpen. Zijn koolstofberekeningsmodel, de Åland Index, wordt momenteel gebruikt in 18 landen en is beschikbaar voor 360 miljoenen gebruikers, waaronder banken, kredietinstellingen en betalingsproviders. “Voor de klimaattop in Glasgow in oktober willen we een miljard gebruikers bereiken.”

” Lees verder

%d bloggers liken dit: