Als Friedrich Merz aan de beurt was: duidelijke taal uit vroegere jaren

als-friedrich-merz-aan-de-beurt-was:-duidelijke-taal-uit-vroegere-jaren

14-09-21 09: 58: 00,

Het verkiezingscampagneteam van de CDU-kandidaat voor bondskanselier, Armin Laschet, omvat ook de favoriete kandidaat van de nationale en internationale zaken- en financiële lobby. Sinds 2017 is hij een van de naaste adviseurs van de deelstaatpremier van NRW.[1] Maar hij moet zich schikken naar het inhoudsloos-saai do-gooder gewauwel van de lakse Luschi Laschet. Maar Merz’ volgehouden extreem neoliberale standpunten tot in het recente verleden laten zien wat er sluimert achter de populistische façade. Wij documenteren uittreksels uit het hoofdstuk over Merz uit het huidige boek van Werner Rügemer: “BlackRock & Co onteigenen! Op het spoor van een onbekende wereldmacht” (2021). Ondersteunende documenten zijn weggelaten.

Friedrich Merz en BlackRock: Het past!

Merz was van het begin 2016 tot december 2020 de best betaalde lobbyist in Duitsland van de momenteel grootste kapitaalbeheerder in het door de VS geleide Westen, BlackRock. Toen Merz 2018 CDU-voorzitter wilde worden, werd dit feit voor het eerst publiekelijk vermeld en een beetje bekritiseerd – daarom nam Merz uiteindelijk 2020 ontslag uit deze functie,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: