Biden’s houding tegenover Rusland en China toont aan dat de nieuwe VS net zo slecht is als de oude

biden’s-houding-tegenover-rusland-en-china-toont-aan-dat-de-nieuwe-vs-net-zo-slecht-is-als-de-oude

14-09-21 08: 55: 00,

De president van de Verenigde Staten, Joseph Biden, heeft op 31 augustus een toespraak gehouden over het fiasco van de Verenigde Staten in Afghanistan. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om in die toespraak in te gaan op het toekomstige beleid van de Verenigde Staten ten aanzien van de vele Amerikaanse bases die over de hele wereld verspreid liggen. Deze bases zijn naar schatting bijna 800 en verspreid over meer dan 80 landen. Op het eerste gezicht bevatte de toespraak van Biden een aantal veelbelovende elementen. Zo beloofde hij dat de Verenigde Staten hun militaire macht niet langer zouden gebruiken “om andere landen opnieuw vorm te geven.”

Hij beloofde dat de Verenigde Staten “van onze fouten zouden leren.” De toevallige luisteraar naar deze woorden zou denken dat de Verenigde Staten lering trokken uit hun fouten in het verleden en niet langer zouden trachten hun standpunten aan de wereld op te dringen. Dit optimisme zou van korte duur zijn, zoals snel duidelijk werd toen Biden zich richtte tot de landen die in de toekomst het centrum van de aandacht van de Verenigde Staten zouden blijken te zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: