De vaccinatie hype

de-vaccinatie-hype

14-09-21 12: 00: 00,

We moeten eindelijk, en snel, lering trekken uit de huidige ervaring in Israël. We moeten meer vaccineren. En we moeten sneller vaccineren:

“Israël behoort wereldwijd tot de landen met de hoogste vaccinatiegraad voor COVID-19. 78 procent van de mensen ouder dan 12 jaar is volledig gevaccineerd, de overgrote meerderheid met het vaccin van Pfizer. Toch heeft het land nu een van de hoogste besmettingspercentages ter wereld, met bijna 650 nieuwe gevallen per miljoen mensen per dag. Meer dan de helft daarvan betreft volledig gevaccineerde mensen, wat de buitengewone overdraagbaarheid van de delta-variant onderstreept en de vrees doet toenemen dat de voordelen van vaccinatie mettertijd zullen afnemen. (…)

Wat duidelijk is, is dat “doorbraakgevallen” niet de zeldzame gebeurtenissen zijn die de term impliceert. Op 15. In augustus 2021 werden 514 Israëli’s in het ziekenhuis opgenomen met ernstige of kritieke COVID-gevallen 19, een stijging van 31 procent ten opzichte van vier dagen eerder. Van deze 514 mensen was 59 procent volledig gevaccineerd. Van de gevaccineerden was 87 procent 60 jaar of ouder. “Er zijn zoveel doorbraakinfecties dat ze overheersen, en de meeste ziekenhuispatiënten worden eigenlijk ingeënt”, zegt Uri Shalit, een bioinformaticus aan het Israel Institute of Technology (Technion) die de regering heeft geadviseerd over COVID-19. ‘Een van de grote verhalen uit Israël (is): vaccins werken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: