De ziekenhuisbedden raken vol – met kinderen. Maar het is niet wat je denkt

de-ziekenhuisbedden-raken-vol-–-met-kinderen.-maar-het-is-niet-wat-je-denkt

14-09-21 05: 36: 00,

Een derde van de bedden op de intensive care in Engeland wordt bezet door kinderen die vanwege hun ziekte nergens anders heen kunnen. Te midden van de COVID-pandemie 19 lijden deze kinderen aan psychische en neurologische problemen.

Sommigen vertonen gewelddadig of zelfbeschadigend gedrag, anderen hebben ernstige neurologische ontwikkelingsstoornissen. Weer anderen zijn daar vanwege een eetstoornis. Maar ondanks hun individuele behoeften hebben velen van hen geen specifieke psychiatrische diagnose.

En zonder diagnose hebben zij geen recht op een bed in een echte psychiatrische eenheid, zelfs niet als zij zo gewelddadig zijn dat zij een gevaar vormen, niet alleen voor zichzelf maar ook voor de mensen om hen heen. Dit betekent dat deze kinderen in een gewoon ziekenhuis belanden, soms maandenlang.

Nog verontrustender is dat sinds het begin van de pandemie het aantal kinderen in deze bedden dramatisch is gestegen.

In de VS melden kinderziekenhuizen in het hele land dat het aantal kinderen dat psychiatrische hulp nodig heeft, toeneemt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: