Een oase van onverdraagzaamheid

14-09-21 12: 08: 00,

Zuletzt aktualisiert am 14. September 2021.

In de cultuuroorlog over “sociale rechtvaardigheid”, “systemisch racisme” en “microagressies”, zijn veel Amerikaanse universiteiten een toevluchtsoord voor intolerantie geworden. Ze laten zien wat ons te wachten staat als we geen halt toeroepen aan de opmars van een ideologie die niet geïnteresseerd is in de vrije concurrentie van ideeën of in vrij onderzoek, maar alleen in de autoritaire handhaving van wat zij moreel noemt.

Ein Hort der Intoleranz

Portland State University, screenshot. Onder een pastorale idylle, de hoogdravende slogan: “Het is tijd om groter en moediger te denken…” https://www.pdx.edu/about-portland-state-university

Aan de Portland State University (Oregon) heeft Peter Boghossian, die jarenlang tegen deze anti-wetenschappelijke, totalitaire ideologie heeft gestreden, nu zijn ontslag ingediend, omdat hoe meer hij zich tegen de intolerantie aan zijn universiteit heeft uitgesproken, hoe meer hij op represailles is gestuit.

In een open brief aan de universiteitsadministratie heeft hij op 8 september zijn ontslag gerechtvaardigd 2021. De brief werd gepubliceerd onder de titel Mijn universiteit heeft ideeën opgeofferd ten gunste van ideologie. Daarom heb ik vandaag mijn ontslag ingediend gepubliceerd door Bari Weiss.

Geachte Susan Jeffords,

Ik schrijf u vandaag om mijn functie als assistent-professor filosofie aan de Portland State University neer te leggen.

De afgelopen tien jaar heb ik het voorrecht gehad om

” Lees verder

%d bloggers liken dit: