Falen in Afghanistan veroorzaakt VS-beleidscrisis in Centraal-Azië

falen-in-afghanistan-veroorzaakt-vs-beleidscrisis-in-centraal-azie

14-09-21 10: 20: 00,

In het kielzog van het ongelukkige einde van het tijdperk van de militaire interventie van de VS in Centraal-Azië, waarmee het hoofdstuk werd afgesloten met de terugtrekking van de troepen uit Afghanistan, zijn de landen in de regio reeds begonnen hun banden met de voormalige hoofdrolspelers in de regio opnieuw te evalueren, en zijn zij begonnen met het opzetten van nieuwe regelingen voor gemeenschappelijke interactie in het belang van de versterking van de algemene veiligheid en de politieke en economische stabiliteit.

De schokkende overwinning van de Taliban (verboden in Rusland), die werd behaald nog voordat de terugtrekking van de VS- en NAVO-troepen uit Afghanistan was voltooid, leidde tot een golf van harde kritiek op president Joe Biden en het VS-beleid in de regio in zijn geheel. Critici beschuldigen het Witte Huis er niet alleen van de terugtrekking niet goed te beheren en het aanzien van Washington in de wereld te ondermijnen, maar ook de wereld achter te laten met een machtsvacuüm in Centraal-Azië.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: