Het Midden-Oosten en de schaduw van de gebeurtenissen in Afghanistan

het-midden-oosten-en-de-schaduw-van-de-gebeurtenissen-in-afghanistan

14-09-21 05: 38: 00,

Na de volledige terugtrekking van het Amerikaanse en NAVO-leger uit Afghanistan is de mogelijkheid van een terugkeer van Al-Qaeda een reden tot bezorgdheid. Al-Qaeda voerde de aanslagen van 11 uit. September 2001 in de Verenigde Staten en vindt nu, net als voor de tragedie, een veilig heenkomen in Afghanistan. Het moreel van de Taliban is hoger dan ooit in het aangezicht van de nederlaag van de VS en de massa’s wapens die door de Yankees zijn achtergelaten. Deze woorden komen uit een artikel in de Emirati-krant Al-Ittihad, die de 20 herdenkt. Verjaardag van het verblijf van het westerse militaire contingent in Afghanistan, weerspiegelt de bezorgdheid van de Arabische media tegen de achtergrond van de recente verhitte gebeurtenissen in Afghanistan.

De Saudische krant vat de reactie op de komst van de Taliban in drie punten samen. De ene gaat over het succes van de Taliban en de terugtrekking van de Amerikanen, wat het falen van de VS als grootmacht weerspiegelt.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: