Hier komt een heel andere cultuur – Bundeswehr veteranen op Afghanistan en de “lokale strijdkrachten

hier-komt-een-heel-andere-cultuur-–-bundeswehr-veteranen-op-afghanistan-en-de-“lokale-strijdkrachten

14-09-21 05: 59: 00,

De merkwaardig ongehinderde intrede van de Taliban in Afghanistan, aan wie de VS merkwaardigerwijs een wapenarsenaal ter waarde van 20 miljarden dollars hebben nagelaten, brengt opnieuw een golf van vluchtelingen op gang die vooral naar Duitsland lijkt te gaan. Duitse politici willen alleen 40.000 “plaatselijke troepen”, die de Duitse troepen op verschillende manieren zouden hebben gediend, redden van de Taliban. Zij en de andere “vluchtelingen” die hierheen komen, zullen het leger versterken van degenen die al in het land wonen. Waar leidt dit toe, wanneer reeds tot nu toe de overgrote meerderheid hier niet integreert wegens het aanhangen van hun totaal andere cultuur, maar anderzijds de criminaliteit onevenredig doet toenemen?

Het belang van cultuur

Een centraal probleem is dat politici alle mensen op aarde beschouwen als grotendeels gelijk in hun geestelijke gesteldheid, zodat iedereen hier ook kan integreren. Dit is een abstracte theorie die volledig voorbijgaat aan de concrete werkelijkheid, en derhalve een illusionaire ideologie vormt die in het aangezicht van de werkelijkheid moet falen. Hoe ziet het er echt uit in Afghanistan? Laten we luisteren naar mensen die er langere tijd gewoond hebben en dus het land en de mensen uit eigen ervaring kunnen beoordelen in vergelijking met Duitsland.

Kolonel (ret.) Ralf Kneflowski was onder andere van juni tot december in Afghanistan 2010.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: