Israëlisch spionagebedrijf gebruikte kwetsbaarheid op ALLE IPHONE toestellen om “Pegasus” malware te implanteren

israelisch-spionagebedrijf-gebruikte-kwetsbaarheid-op-alle-iphone-toestellen-om-“pegasus”-malware-te-implanteren

14-09-21 05: 40: 00,

Digitale-rechtengroep CitizenLab heeft een kwetsbaarheid ontdekt waardoor het Israëlische spionagebedrijf NSO Group zijn Pegasus-malware op vrijwel alle iPhones, Macs en Apple Watch-apparaten kon installeren.

CitizenLab maakte de kwetsbaarheid maandag bekend, een week nadat het deze had ontdekt door de telefoon van een Saoedische activist te analyseren die met de malware was geïnfecteerd. De ontdekking werd aan het publiek bekendgemaakt kort nadat Apple een update had uitgebracht om de kwetsbaarheid te verhelpen.

Door de kwetsbaarheid konden klanten van NSO Group kwaadaardige .gif bestanden om kwaadaardige bestanden naar de telefoon van het doelwit te sturen, die vervolgens misbruik maakten van “een integer overflow kwetsbaarheid in Apple’s image playback library” en de telefoon openstelden voor de installatie van NSO Group’s nu beruchte “Pegasus” malware.

Dit is een zogenaamde “zero-click” kwetsbaarheid, wat betekent dat de doelgebruiker niet op een verdachte link of bestand hoeft te klikken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: