Libanon op de rand van een mogelijke oplossing voor de aanhoudende crisis

libanon-op-de-rand-van-een-mogelijke-oplossing-voor-de-aanhoudende-crisis

14-09-21 06: 49: 00,

Een delegatie van de Libanese regering op hoog niveau heeft in Syrië besprekingen gevoerd in een poging om de ernstige brandstofcrisis op te lossen die het hele land heeft lamgelegd. Dit is het hoogste officiële bezoek sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië, die meer dan tien jaar geleden werd ontketend door het Westen en de monarchieën van de Golfstaten. De Libanese delegatie, onder leiding van interim-minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Zeina Akar, bestond onder meer uit minister van Financiën Ghazi Wazni, minister van Energie Raymond Ghajar en generaal-majoor Abbas Ibrahim, hoofd van Libanon’s algemene veiligheidsdienst.

Beiroet wacht momenteel op een lading brandstof uit Iran. Volgens berichten in de plaatselijke media zou deze aankomen in de haven van Baniyas in Syrië en vervolgens over land naar Libanon worden vervoerd. Volgens de media zal het vervoer waarschijnlijk worden geregeld door Hezbollah. Iran heeft al eerder brandstof gestuurd naar de regering van de Syrische president Bashar al-Assad,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: