Marx had gelijk: Massa-immigratie vernietigt de lonen. Waarom willen Amerika’s communisten dat niet toegeven?, door Carl Horowitz

marx-had-gelijk:-massa-immigratie-vernietigt-de-lonen.-waarom-willen-amerika’s-communisten-dat-niet-toegeven?,-door-carl-horowitz

14-09-21 04: 15: 00,

Geloof het of niet, zoals Ripley placht te zeggen, maar de communistische theoreticus Karl Marx anticipeerde op een belangrijk economisch argument tegen massa-immigratie dat VDARE.com vanaf zijn begin heeft gemaakt: Onbeperkte immigratie drukt de lonen voor de arbeiders in het gastland. Dat Marx ongelijk had in zijn algemene kritiek op het kapitalisme, met name zijn voorspelling dat het kapitalisme ten dode was opgeschreven, betekent niet dat hij in alles ongelijk had. Wat immigratie betreft, stond Marx aan de goede kant van het debat, zij het niet noodzakelijk om de juiste redenen. Vreemd genoeg schijnen Amerikaâs oplevende communisten dat niet gemerkt te hebben.

Denk aan een brief van 1870 aan Sigfrid Meyer en August Vogt, Duitse vrienden in de Verenigde Staten. Verwijzend naar de effecten van grootschalige Ierse immigratie op Engeland, legt Marx het destabiliserende effect van goedkope immigrantenarbeid uit: âOp grond van de steeds toenemende concentratie van pachtgronden,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: