Mikis Theodorakis is dood, maar in zijn muziek leeft hij voort

mikis-theodorakis-is-dood,-maar-in-zijn-muziek-leeft-hij-voort

14-09-21 11: 03: 00,

Reeds op 2 september overleed in Athene de wereldberoemde musicus en volksheld Michail “Mikis” Theodorakis. Na drie dagen van nationale rouw en opbaring op de Akropolis, werd hij afgelopen donderdag begraven in een ceremonie vol muziek op Kreta. (Hier speelt het Mikis Theodorakis Orkest enkele van zijn lievelingsliederen bij zijn graf. Ik vind het tweede nummer van 4: 40 bijzonder ontroerend) Mikis Theodorakis, in Griekenland liefkozend “Mikis” genoemd, zal door de wereld worden gemist, omdat hij in zijn 96 jaren onophoudelijk zijn stem verhief voor vrede, vrijheid en mensenrechten en dit meerdere malen bijna met zijn leven heeft moeten bekopen. Hieronder volgen enkele belangrijke punten uit zijn leven en werk met links naar meer gedetailleerde biografieën en video’s van zijn muziek. Door Moritz Müller.

De “lange Griek” in de waarste zin van het woord, want op foto’s is hij een kop groter dan de mensen om hem heen, werd geboren op 29. Juli 1925 op Chios.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: