Nieuw record: gasprijzen in Europa stijgen tot meer dan 800 dollar per 1.000 kubieke meter

nieuw-record:-gasprijzen-in-europa-stijgen-tot-meer-dan-800-dollar-per-1.000-kubieke-meter

14-09-21 01: 46: 00,

De prijzen van energiebronnen stijgen snel in Europa. De gasprijzen breken bijna wekelijks nieuwe records, en nu is de grens van 800 dollar overschreden.

Ik heb al verschillende keren gemeld dat de prijzen voor aardgas momenteel nieuwe records breken. Eind juli passeerden zij de psychologisch belangrijke grens van 500 en sindsdien zijn zij blijven stijgen. Begin september was de prijs per 1.000 kubieke meter al bijna 650 dollar en nu is hij meer dan 800 dollar. Tegelijkertijd zijn de Europese gasopslagfaciliteiten momenteel minder vol dan zij in vele jaren zijn geweest.

Dit kan leiden tot problemen in geval van een koude winter, aangezien de capaciteit van de pijpleidingen niet volstaat om aan de vraag naar gas in de winter te voldoen. Daarom worden gasopslagplaatsen normaal gesproken in de zomer gevuld, zodat er genoeg gas beschikbaar is voor het stookseizoen in de winter.

Maar iedereen die nu gelooft

” Lees verder

%d bloggers liken dit: