Nieuwe GE-graan wordt getest in Britse veldproeven

nieuwe-ge-graan-wordt-getest-in-britse-veldproeven

14-09-21 01: 20: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Genetisch gemanipuleerde (GE) tarwe met een vermeende verlaagde concentratie acrylamide na het bakken moet worden getest in veldproeven in het Verenigd Koninkrijk. Wetenschappers hebben daar met succes CRISPR/Cas gebruikt om een genfunctie te blokkeren die betrokken is bij de productie van het aminozuur asparagine, dat belangrijk is voor de concentratie acrylamide na het bakken.

Zoals gerapporteerd door Testbiotech, is asparagine echter ook betrokken bij de kieming van zaden, de groei van de planten, hun stressreacties en hun afweer tegen ziekten. Zoals uit wetenschappelijke publicaties blijkt, zijn de risico’s complex en moeten zij in detail worden beoordeeld.

De veldproeven worden georganiseerd door Rothamsted Research.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: