Reden voor speciale bescherming van kinderen tegen SARS-CoV-2 is nu bekend

13-09-21 10: 49: 00,

Sterke antivirale immuniteit van de bovenste luchtwegen beschermt kinderen tegen een ernstig verloop van covid-19.

Gepubliceerd op 14. September 2021 door LE.

Het is al sinds het begin van de epidemie bekend en algemeen bewezen: Kinderen zijn veel beter beschermd tegen SARS-CoV-2 dan volwassenen. De reden hiervoor was tot nu toe niet precies bekend. Er werd gewoon aangenomen dat zij een beter immuunsysteem hadden.

Precies deze vraag is nu onderzocht en opgehelderd in een studie . Het werd in augustus gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature Biotechnology. Voor deze studie werden 268’745 cellen van 42 kinderen (vanaf 4 weken oud) en 44 volwassenen geanalyseerd.

Ons immuunsysteem is oneindig complex en nog niet volledig onderzocht en begrepen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: