Salamitactiek en demonisering

salamitactiek-en-demonisering

14-09-21 06:00:00,

Een bijdrage van Jeroen Hetzler.

Het moet erkend worden. De bekende NGO’s zijn er als doorknede Agitpropagandisten (de term is bekend van het communistische regiem) op effectieve wijze in geslaagd kernenergie te demoniseren. Het lijkt een stap in een masterplan met als doel het stelselmatig demoniseren van alle energiedragers, behalve zonnepanelen, biomassa en windmolens. Dit stapsgewijze hun doel bereiken heeft veel weg van salamitactiek: steeds een stapje verder.

Het effect voor kernenergie begint echter te tanen doordat die demonisering op valse argumenten berust, zoals bijvoorbeeld de LNT-rekenmethode die de bouw van kernreactoren nodeloos vrijwel onbetaalbaar maakte. Dit wordt in steeds bredere kring doorzien.

Na kernenergie volgden fossiele energiedragers. Hout kan afdoende gezien worden als een gekunsteld argument om het als hernieuwbaar te bestempelen om zo de onhaalbare bijdrage aan de klimaatdoelen te verhullen. We hoeven maar naar de gigantische ontbossing van Europa te kijken voordat kolen zijn intrede deed. Het fiasco van houtstook gaat ook wel zonder demoniseren. De volgende stap zijn de grote industrieën.

Inmiddels begint parallel aan die demonisering de trapsgewijze transitie van onze democratie naar een dictatuur. De volgende stap is de ondermijning van de Trias Politica door activistische en ter klimaatzake onkundige rechters die een aanname beschouwen als bewijs. Dit in het kader van stelselmatige demonisering van individuele bedrijven. Shell is nu aan de beurt. Milieudefensie, maar ook Greenpeace, lijken Shell kapot te willen maken. Greenpeace is hier overigens al jaren mee bezig. Andere bedrijven zullen volgen, is al door Milieudefensie aangekondigd in het kader van hun hun salamitactiek. Dit is onverantwoordelijk tegenover onze toch al geïndoctrineerde (klein)kinderen. De rekening van deze ideologisch gestuurde demonisering zullen zij onvermijdelijk gepresenteerd krijgen. Hoe anders hun beeld is, laat deze column van Simon Rozendaal in EW zien:

Shell is geen smet, maar een sieraad. Iets om als Nederlander trots op te zijn. Categorie Johan Cruijff, Plakkaat van Verlatinghe, Deltawerken. Er werken slimme en goed opgeleide mensen. Er wordt welvaart gegenereerd en die hebben we nodig om de peperdure energietransitie te bekostigen. Het welslagen daarvan hangt af van de chemische industrie. Daar moeten de innovaties vandaan komen die wél zoden aan de dijk zetten – dit in tegenstelling tot windmolens, zonnecellen en warmtepompen.

Dit is het correcte beeld. Het woord weer aan Rozendaal:

Dus beste Pablo van der Hulst,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: