Soro’s droom: China veranderen in een neoliberale plunderkans

soro’s-droom:-china-veranderen-in-een-neoliberale-plunderkans

14-09-21 10: 32: 00,

In een commentaar in de Financial Times, getiteld “Investeerders in Xi’s China worden ruw wakker geschud” (30. Augustus 2021), schrijft George Soros dat Xi’s “harde optreden tegen particuliere bedrijven aantoont dat hij de markteconomie niet begrijpt. … is Xi Jinping, China’s leider, in botsing gekomen met de economische realiteit. Zijn hard optreden tegen particuliere ondernemingen heeft de economie aanzienlijk vertraagd.”

Vertaald vanuit het Orwelliaanse doublethink, betekent het “hard optreden tegen particuliere ondernemingen” een inperking van wat klassieke economen rent-seeking en onverdiende inkomsten noemden. Wat betreft de vermeende “rem op de economie”, bedoelt Soros de polarisatie van de economie die rijkdom en inkomen concentreert in de handen van de rijkste één procent.

Soros zet zijn plan uiteen voor hoe de VS China zou kunnen straffen door middel van vergelding door Amerikaanse financiering van zijn bedrijven in te houden (alsof China zijn eigen krediet niet zou kunnen creëren) totdat China capituleert en het soort deregulering en belastingontduiking invoert,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: