STIKO: De (niet?-) aanbeveling

stiko:-de-(niet?-)-aanbeveling

14-09-21 07: 16: 00,

Velen vroegen zich af waarom de Permanente Commissie voor Vaccinatie (STIKO), die zich maandenlang tegen de algemene Coronavaccinatie van kinderen en adolescenten had verzet, deze vanaf half augustus plotseling heeft aanbevolen. Wie de inmiddels gepubliceerde wetenschappelijke verantwoordingstekst doorleest, vindt veel argumenten voor een terugkeer naar de normaliteit in scholen en kinderdagverblijven – maar slechts weinig overtuigende redenen voor vaccinatie. Een poging tot een compacte, geannoteerde samenvatting. Door Sandra Reuse.

De aanbeveling van het STIKO om kinderen en adolescenten van 12 tot 17 te vaccineren tegen Covid-19 werd door de media verspreid toen het nog niet in schriftelijke vorm beschikbaar was. Op dat moment konden de belangstellenden niet in detail lezen hoe het gerechtvaardigd was, welke risico-batenanalyse door welke studies werd ondersteund.

Helaas hebben de meeste media er niet verder naar gevraagd.

De inmiddels gepubliceerde 33. Het Epidemiologisch Bulletin bevat echter geen overtuigende wetenschappelijke onderbouwing voor een algemeen vaccinatieadvies voor 12- tot 17-jarigen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: