Vruchtbare grond voor jihadisten

vruchtbare-grond-voor-jihadisten

14-09-21 05: 32: 00,

De rol van Saoedi-Arabië, een nauwe bondgenoot van Berlijn, bij de aanslagen op 11. September 2001 blijft onduidelijk. In de 1980s, sponsorden beide landen jihadisten in de Hindu Kush.

20 Jaren na de 11. September 2001, blijft de rol van Saoedi-Arabië, een van de naaste bondgenoten van Duitsland in de Perzische Golf, bij de voorbereiding van de aanslagen van die tijd onduidelijk. Onder toenemende druk van familieleden van de slachtoffers, die voor de rechter om opheldering vragen, heeft de Amerikaanse president Joe Biden aangekondigd dat hij een reeks documenten zal publiceren die licht moeten werpen op de vraag of en in welke mate de Saoedische agentschappen de aanvallers hebben gesteund. Het eerste document, dat in het weekeinde is gepubliceerd, geeft geen doorslaggevende informatie. De Amerikaanse regering belemmert het onderzoek al jaren. Intussen zijn er echter aanwijzingen dat een werknemer van de Saoedische ambassade in Washington andere Saoedische staatsambtenaren opdracht heeft gegeven zich over twee van de moordenaars te ontfermen. In de jaren 1980 sponsorden Riyad en Washington gezamenlijk jihadisten in Afghanistan, waaronder Usama bin Ladin; ook Bonn was erbij betrokken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: