Wie en wat verscheurt de VS, door Pat Buchanan

wie-en-wat-verscheurt-de-vs,-door-pat-buchanan

14-09-21 04: 00: 00,

In Shanksville, Pennsylvania, op zaterdag, was het thema van voormalig President George W. Bush nationale eenheid â en hoe die verloren is gegaan in de afgelopen 20 jaren.

“In de weken en maanden na de 9/11 aanvallen,” zei Bush, “was ik trots om een verbazingwekkend, veerkrachtig, verenigd volk te leiden. Als het gaat om de eenheid van Amerika, lijken die dagen ver weg van de onze. Een kwaadaardige kracht lijkt aan het werk in ons gemeenschappelijk leven die van elk meningsverschil een argument maakt, en van elk argument een botsing van culturen.”

Hoewel hij het zich zeker niet realiseerde, had Bush ons even daarvoor zelf een voorbeeld gegeven van hoe die eenheid werd vernietigd toen hij een parallel trok tussen de terroristen van 9/11 en de Trump-protesteerders van 6 januari. Zei Bush:

“Er is weinig culturele overlapping tussen gewelddadige extremisten in het buitenland en gewelddadige extremisten in eigen land. Maar in hun minachting voor pluralisme,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: