Casestudie: COVID-vaccinatie verergert symptomen van MS

casestudie:-covid-vaccinatie-verergert-symptomen-van-ms

15-09-21 10: 10: 00,

Een team van multiple sclerose-onderzoekers van Harvard Medical School en MS-centra in Massachusetts en New York rapporteerden een toename van MS-symptomen bij MS-patiënten die gevaccineerd waren met COVID.

Meer bepaald vond het team een toegenomen demyelinisatie van het centrale zenuwstelsel (CZS), geassocieerd met actieve CZS-demyelinisatie van de oogzenuw, de hersenen en/of het ruggenmerg. De symptomen omvatten gezichtsverlies, dysmetrie, wankel lopen, paresthesieën, sluitspier disfunctie en zwakte van de ledematen,” zeiden de onderzoekers in een zaak gepubliceerd in het Journal of Neurology.

Hoewel bij de oorspronkelijke klinische proeven met het mRNA-vaccin geen MS-patiënten betrokken waren, heeft het Harvard-team het vaccin aan zeven mensen toegediend op basis van een observationele studie van 555 MS-patiënten die het vaccin eind december en begin januari kregen 2021 en relatief weinig bijwerkingen ervoeren.

Bij de zeven patiënten van het Harvard-team traden echter binnen enkele weken na de eerste of tweede dosis nieuwe neurologische symptomen op. De patiënten hadden “lichte” neurologische beperkingen voordat ze de injecties kregen;

” Lees verder

%d bloggers liken dit: