De leiderskweekschool van Klaus Schwab

de-leiderskweekschool-van-klaus-schwab

15-09-21 01:43:00, 0 Preview artikelen 15 september 2021 De leiderskweekschool van Klaus Schwab

Door J. Verschoor

In het Coviv-19 schandaal staat het World Economic Forum (WEF) centraal. Het heeft een hecht netwerk opgebouwd, waaraan tientallen jaren is gewerkt. Het overtreft alles in omvang en betekenis, nu in de Covid19 zaak blijkt dat alle 190 regeringen in de wereld dezelfde kant op gaan. De leiders hanteren sinds 2020 dezelfde uitdrukkingen, zoals ‘Build Back Better’, of ‘het Nieuwe Normaal’. Hun beslissingen zijn identiek, zoals de zinloze lockdowns en de verplichte ‘sociale’ afstand. Het is één geheel van hardvochtige maatregelen, waarmee zo’n beetje de gehele wereldbevolking wordt gekweld. D

it resultaat kan alleen worden bereikt als er een gigantisch netwerk achter zit. Volgens de Duitse economisch expert en journalist Ernst Wolff is het WEF belangrijker dan de bestaande ‘round tables’ van industriëlen en de G30 van Centrale Bankiers. Haar toppositie dankt het WEF aan het feit dat het niet alleen een ontmoetingsplaats is maar tevens dient als kweekschool voor de elite. Door het WEF worden talloze talentvolle jongeren op hun mentaliteit geselecteerd en gekneed. Ze krijgen toegang tot een omvangrijk netwerk, in stand gehouden door het WEF. Hieruit worden de nationale leiders gerekruteerd, zij die de allerrijksten willen gehoorzamen. Tot de deelnemers van het eerste uur behoorden Angela Merkel, Tony Blair, Nicolas Sarkozy en José-Manuel Barroso.

Het WEF is in 1971 opgericht door de toen 33-jarige Schwab, ingenieur en machinebouwer in Zwitserland. Al bij zijn eerste vergadersessie van bedrijven lukte het Schwab om 440 managers uit 31 landen aan zijn vergadertafel te krijgen. Opmerkelijk, want Schwab was jong en onbekend, zonder bestuurlijke of internationale ervaring.
Maar Schwab beschikte over relaties. Hij had een jaar aan de Harvard University gestudeerd bij Henry Kissinger, die in opdracht van Harvard al eerder had gekeken naar de mogelijkheid van een wereldomvattend forum. Het succes van Klaus Schwab met het WEF kwam snel. Thans heeft het WEF 400 mensen in dienst. Het jaarbudget bedraagt 200 miljoen Zwitserse frank, betaald door 1.000 grote concerns.
In de eerste jaren richtte het WEF zich op deelnemers uit de sfeer van de economie. In latere jaren werden ook politici uitgenodigd en vervolgens ook mensen uit de media. Weer later werden beroemdheden als coureur Michaël Schumacher en wielrenner Lance Armstrong gevraagd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: