De regering Biden verscheurt het verbond tussen de VS en Saoedi-Arabië

de-regering-biden-verscheurt-het-verbond-tussen-de-vs-en-saoedi-arabie

15-09-21 08: 00: 00,

Terwijl de twintigste verjaardag van de aanslagen van 9/11 werd gemarkeerd door de terugtrekking van de VS uit Afghanistan, brengt het einde van de langste oorlog die de VS ooit heeft gevoerd ook enkele belangrijke veranderingen teweeg in de geopolitiek van de VS. Met name de komst van Joe Biden naar het Witte Huis heeft krachten op gang gebracht die de aard van de banden van de VS met een van hun nauwste bondgenoten in de “oorlog tegen het terrorisme”, namelijk de Saoedi’s, ingrijpend zouden kunnen wijzigen. De huidige stand van de banden tussen de VS en Saoedi-Arabië staat in schril contrast met de warme ontvangst die de Saoedi’s Donald Trump bijna vijf jaar geleden gaven. Het was misschien een Saoedische manier om de pas verkozen president te eren, als tegenprestatie voor zijn besluit om Saoedi-Arabië te kiezen als eerste land dat hij als president van de VS zou bezoeken. Dat enthousiasme is inmiddels weggeëbd. Redenen voor deze dramatische terugval zijn niet alleen de veranderende regionale prioriteiten van de VS en de terugtrekking uit het Midden-Oosten/West-Azië,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: