De verkiezingen zijn als een doos bonbons

de-verkiezingen-zijn-als-een-doos-bonbons

15-09-21 09: 08: 00,

Eigenlijk, zou ik slapeloze nachten moeten hebben op dit moment. Sinds mijn jeugd ben ik zeer geïnteresseerd in politiek en de weken voor de federale verkiezingen waren vroeger erg spannend voor mij – vooral wanneer de uitslag nog volledig open was en het ging om een beslissing, zij het een kleine, over de richting van het land. Beide zijn ook vandaag op papier het geval. Maar nu, slechts 11 dagen voor verkiezingszondag, voel ik vooral één ding: desinteresse. Voel jij je ook zo? Een kort essay van Jens Berger.

De wereld was vroeger zeker niet in alle opzichten beter, maar wel veel eenvoudiger. Er waren twee duidelijk te onderscheiden partijen, de CDU en de SPD, die voor fundamenteel verschillende politieke concepten stonden. Vandaag de dag zou men waarschijnlijk zeggen dat de twee belangrijkste partijen hun unieke verkoopargumenten hadden en een verhaal dat daarbij paste. Zeker, zelfs vandaag de dag zijn er nog verschillende politieke concepten.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: