Dit is waar het op uitgelopen is: Der Spiegel viert misdadigers

dit-is-waar-het-op-uitgelopen-is:-der-spiegel-viert-misdadigers

14-09-21 11: 50: 00,

Anonymous heeft accounts en websites van Attila Hildmann gekaapt, wat duidelijk illegaal is. Maar Der Spiegel viert de misdadigers en drijft de spot met het slachtoffer.

Laat ik vooropstellen dat het niet mijn bedoeling is Attila Hildmann te verdedigen. Om eerlijk te zijn, weet ik niet veel over hem en heb nooit gekeken wat hij doet. Ik kan niet oordelen of hij zijn werk goed of slecht doet. En het kan me niet schelen, want het enige dat telt voor mij is dat je in een democratie mag zeggen en schrijven wat je wilt. Dat heet vrijheid van meningsuiting en persvrijheid.

Natuurlijk zijn er ook gerechtvaardigde beperkingen van de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, bijvoorbeeld als je anderen schade berokkent door opzettelijk valse berichten te publiceren, als je de privacy van anderen schendt, als je aanzet tot haat en geweld, enzovoort. Deze dingen zijn bij wet geregeld en men kan gestraft worden en aansprakelijk gesteld worden voor schade.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: