Guinese leiders van staatsgreep reageren op schorsingen van ECOWAS en AU

guinese-leiders-van-staatsgreep-reageren-op-schorsingen-van-ecowas-en-au

15-09-21 07: 25: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Een delegatie van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), een 15-lid van een regionale groepering van regeringsleiders, heeft op 10 september een bezoek gebracht aan de hoofdstad van Conakry, Guinee, slechts twee dagen nadat tijdens een buitengewone virtuele bijeenkomst was besloten de militaire junta te schorsen van deelname aan de organen en functies van de organisatie.

Op 5 september lanceerden de speciale strijdkrachten van Guinee onder leiding van Lt. Col. Mamady Doumbouya een aanval op de gezagsinstellingen in Conakry, waarna zij president Alpha Conde arresteerden en via de nationale televisie aan de wereld bekendmaakten dat een Nationaal Comité voor Verzoening en Ontwikkeling (CNRD) de leiding van het land had overgenomen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: