India, Frankrijk en Groot-Brittannië doen mee aan een militaire oefening in de Indo-Pacifische regio

india,-frankrijk-en-groot-brittannie-doen-mee-aan-een-militaire-oefening-in-de-indo-pacifische-regio

15-09-21 11: 59: 00,

De Indo-Pacific (IP) als geheel en zijn subregio’s worden steeds meer gemilitariseerd. Zoals altijd zijn militaire demonstraties bedoeld om de diplomatieke activiteiten van individuele spelers te ondersteunen.

Hiertoe behoren in de eerste plaats de twee leidende wereldmachten – de Verenigde Staten en China, wier militaire en demonstratie-activiteiten voortdurend toenemen op zee en in de lucht. Voornamelijk in de Zuid-Chinese Zee en in Taiwan. Maar de laatste tijd zijn er ook andere belangrijke spelers die dit doen.

India onderneemt dit soort acties oostwaarts vanuit de Indische Oceaan, wat wordt aangemoedigd door diezelfde VS, evenals Japan en Australië. Samengesteld uit deze landen probeert het Kwartet de QUAD-configuratie nieuw leven in te blazen, die vooral door Washington wordt beschouwd als een prototype van een “Aziatische NAVO”. Het idee voor de oprichting ervan duikt al ongeveer 20 jaar periodiek op,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: