Nieuwe opiniepeiling wijst uit dat 50% van de Amerikanen voorstander is van het snijden in de hulp aan Israël, door Eric Striker

nieuwe-opiniepeiling-wijst-uit-dat-50%-van-de-amerikanen-voorstander-is-van-het-snijden-in-de-hulp-aan-israel,-door-eric-striker

15-09-21 04: 00: 00,

Hulp aan Israël is nu een zeer polariserende kwestie, zo blijkt uit een opiniepeiling van de Chicago Council on Global Affairs en het pro-zionistische Israel Democracy Institute.

Uit de vorige maand gehouden enquête bleek dat de toegeeflijke behandeling van Israël door de Amerikaanse regering volledig uit de pas loopt en niet representatief is voor de publieke opinie.

Over de vraag of de militaire hulp van de VS aan Israël moet worden beperkt, is 50% van alle Amerikanen voor beëindiging van die steun, vergeleken met 45% die ertegen is. Voorstanders van steunbeperkingen zijn 32% van de geregistreerde Republikeinen, 62% van de Democraten, en 52% van de Onafhankelijken. Dit is een drastische stijging ten opzichte van historische opiniepeilingen voor alle politieke overtuigingen rechts, links en midden.

Wat het Israëlisch-Palestijnse conflict zelf betreft, gelooft slechts 32% van de Amerikanen dat de Amerikaanse regering zich moet bemoeien met de kant van Israël.

Een opvallend onderscheid wordt duidelijk wanneer zowel het Amerikaanse als het Joods-Israëlische publiek wordt gevraagd naar mogelijke oplossingen voor het geschil.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: