Ongeordende terugtrekking uit Afghanistan: De VS is een te groot militair rijk geworden, met een serieuze bedreiging voor hun veiligheid op lange termijn

ongeordende-terugtrekking-uit-afghanistan:-de-vs-is-een-te-groot-militair-rijk-geworden,-met-een-serieuze-bedreiging-voor-hun-veiligheid-op-lange-termijn

15-09-21 10: 31: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

“Als een staat zichzelf strategisch te buiten gaat door bijvoorbeeld het veroveren van uitgestrekte gebieden of het voeren van kostbare oorlogen, loopt hij het risico dat de potentiële voordelen van externe expansie teniet worden gedaan door de hoge kosten van dit alles.” Paul Kennedy (1945- ), Brits historicus, (in ‘The Rise and Fall of the Great Powers’, 1987)

“In tegenstelling tot andere volkeren erkennen de meeste Amerikanen niet – of willen ze niet erkennen – dat de Verenigde Staten de wereld domineren door hun militaire macht. Als gevolg van geheimhouding door de overheid, zijn onze burgers vaak onwetend van het feit dat onze garnizoenen de planeet omsingelen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: