Ook in Zwitserland: de media staan buitenspel. 1000 of 20.000 demonstranten?

ook-in-zwitserland:-de-media-staan-buitenspel-1000-of-20.000-demonstranten?

15-09-21 03: 05: 00,

Het was een van de grootste politieke manifestaties van de laatste tijd: de oude binnenstad van Bern was vol vreedzame demonstranten tegen het Covid-certificaat. De mainstream media bagatelliseren het protest of richten zich op bijzaken.

Toen ik afgelopen woensdag, 8 september, las over de demonstratie tegen de verlenging van het Covid-certificaat, was ik verbaasd. Bluewin.ch kopte: “Duizend mensen demonstreren tegen ‘verplichte vaccinatie via de achterdeur'”. Duizend mensen, dat is niet echt veel, dacht ik. Om zeker te zijn, heb ik andere media geraadpleegd. De SRG-zender Swissinfo, die wordt gefinancierd uit verplichte bijdragen, sprak van “wel 1000 mensen”, op basis van een bericht van het quasi-officiële persbureau SDA, dat wordt gevoed met staatsgeld en dat volgens de nieuwe wet op de mediasubsidies nog meer subsidie moet krijgen.Wie dit en andere

leest, leest verder

%d bloggers liken dit: