Rapport: inheems verzet instrumenteel in het tegenhouden van belangrijke fossiele brandstofprojecten

rapport:-inheems-verzet-instrumenteel-in-het-tegenhouden-van-belangrijke-fossiele-brandstofprojecten

15-09-21 01: 43: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen worden gelezen in 51 talen door het “Translate Website” drop down menu te activeren op de bovenste banner van onze homepage (Desktop versie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Inheemse volken in Noord-Amerika hebben geholpen bij het blokkeren van teerzandmijnen, oliepijpleidingen en LNG-exportterminals. Hun successen tegen de fossiele-brandstofindustrie hebben enorme hoeveelheden koolstofvervuiling uit de atmosfeer gehouden.

De inspanningen van inheemse volken in Noord-Amerika hebben de afgelopen tien jaar geholpen bij het blokkeren of vertragen van een lange lijst van grote fossiele-brandstofprojecten, waardoor met succes een enorme hoeveelheid broeikasgasemissies is voorkomen, zo blijkt uit een nieuw rapport.

“De cijfers liegen er niet om. Inheemse volken hebben lang het voortouw genomen in de strijd om Moeder Aarde te beschermen en de enige weg voorwaarts is om inheemse kennis te centreren en fossiele brandstoffen in de grond te houden,” Dallas Goldtooth,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: