The Force at Eight (87) “A Fire of Incense”

the-force-at-eight-(87)-“a-fire-of-incense”

15-09-21 06: 00: 00,

Behind the Curtain – A Fire of Incense!

Inderdaad, het nieuws van overdag lijkt op nieuws. Maar als je beter kijkt, zie je een gordijn van rook: Het nieuws wordt alleen in vermomming uitgezonden. Toegegeven, de bewieroking is te ruiken wanneer de Tagesschau over zichzelf tekent dat zij het “meest succesvolle nieuwsprogramma” van Duitsland is. Maar de redactie wil ons niet uitleggen wat “succesvol” betekent.

Wahl-O-Mat zonder enige analyse

Wanneer de redactie bijvoorbeeld “Wahl-O-Mat zur Bundestagswahl ist online” (Verkiezings-O-Mat voor de Bondsdagverkiezingen staat online) kopt, verdwijnt achter het schijnbaar nuchtere nieuws een serieuze inhoud volledig: van de 38 vragen in de Wahl-O-Mat gaat er niet één over de Coronamaatregelen, hoewel miljoenen kiezers daarmee te maken hebben. Natuurlijk is de “Bundeszentrale für Politische Bildung”, die de Wahl-O-Mat uitgeeft, niets anders dan de verlengde arm van de federale regering; in geen geval wil zij van Corona een verkiezingsthema maken. En aangezien de Tagesschau deze gemene truc niet vermeldt, maakt ze zichzelf tot uitvoerend orgaan van de regering.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: