Vaccin falen en de uitweg

vaccin-falen-en-de-uitweg

15-09-21 11:14:00, De Coronavaccins werken niet erg goed. De alomtegenwoordige statistieken die aantonen dat de gevaccineerden een aanzienlijke bescherming genieten tegen ernstige ziekte en dood, lijken niet te kloppen. In sommige gevallen zijn ze waarschijnlijk gemanipuleerd. Ze worden zeker in de war gestuurd door de verschillende testregimes waaraan gevaccineerden en ongevaccineerden worden onderworpen. Als men eenmaal de details van de werkzaamheid achterwege laat en naar het bredere plaatje kijkt, is het gemakkelijk te zien waar we staan. De vaccins hebben de mortaliteit in Corona niet verminderd ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar, in geen enkel gebied dat ik ken. Landen met een hoge vaccinatiegraad zien nu hetzelfde aantal sterfgevallen, of meer, als begin september 2020. Tijd is een platte cirkel, schrijft Eugyppius.substack.com.

Als je dieper kijkt, krijg je dit over het algemeen voorgeschoteld: de gevaccineerden blijven substantieel beschermd tegen ernstige ziekte of dood, maar de ongevaccineerden komen in het ziekenhuis en sterven in zeer hoge mate, als om te compenseren. Zo heeft Israël zowel voor als na de massavaccinatie hetzelfde sterftecijfer van ongeveer 0,7% gehandhaafd. Als Delta gewoon gevaarlijker is, dan zouden we verwachten dat landen met een lagere vaccinatiegraad nu een werkelijk duizelingwekkende sterfte kennen, maar dat is niet het geval. In zwaar gevaccineerde landen woedt Delta met een zeldzame woede onder de ongevaccineerden, maar in minder gevaccineerde landen doet het niets ongewoons. Dit betekent dat de effectiviteitsstatistieken over het algemeen onbetrouwbaar zijn. De precieze redenen doen er niet echt toe: of de vaccins hebben de kracht om het hele plaatje te veranderen, of ze hebben dat niet.

Dit alles hoeft ons niet te verbazen. Vaccins tegen coronavirussen worden al tientallen jaren bij dieren gebruikt, en geen van deze vaccins werkt erg goed. Over het algemeen beginnen ze na een paar maanden te falen. Ondanks hun technische geavanceerdheid zijn onze mRNA- en vectorvaccins tegen SARS-2 niet anders. Ze hadden enig succes toen ze voor het eerst op de markt kwamen, maar dat heeft de situatie waarschijnlijk alleen maar verergerd. Ze hebben de oudere Kent-lijn gedood en de algehele genetische diversiteit van SARS-2 verminderd. Het aantal gevallen daalde in het Verenigd Koninkrijk en Israël, en Delta kwam als overwinnaar uit deze bottleneck. Toen net gevaccineerde IJslanders naar het met Delta verzadigde Verenigd Koninkrijk op vakantie gingen, genoten ze niet eens een eerste periode van bescherming tegen infectie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: