Van 11 september tot Covid: de weigering om te debatteren

van-11-september-tot-covid:-de-weigering-om-te-debatteren

15-09-21 03: 14: 00,

De lopende nieuwszenders verkiezen de snelheid van het uitzenden van een gebeurtenis. Ze hebben geen tijd om het in de juiste context te plaatsen, laat staan het te analyseren; functies die eigen zijn aan de journalistiek. De kijker wordt een voyeur van dingen die hij niet begrijpt.

door Thierry Meyssan

We hebben allemaal het woord “democratie” in de mond, en onze media waarschuwen ons voor autoritaire excessen van onliberale landen. Toch weigeren sommigen van ons zich te mengen in tegenstrijdige debatten over zowel de aanvallen van 11. September en over de reactie op de Covid 19 epidemie.

De vieringen van de 20. Verjaardag van de aanslagen van 11. September 2001 leiden tot twee absoluut tegenstrijdige verhalen, afhankelijk van de vraag of men verwijst naar de gedrukte en audiovisuele media of naar de digitale pers. Voor sommigen had Al-Qaeda het Westen de oorlog verklaard door een misdaad met veel spektakel te begaan, terwijl voor anderen diezelfde misdaad een binnenlandse staatsgreep in de VS maskeerde.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: