Vrijheid beschermt het klimaat!

vrijheid-beschermt-het-klimaat!

15-09-21 03: 00: 00,

Greta is terug. De kwestie van de klimaatverandering krijgt opnieuw aandacht. Tot voor kort, was het in een pandemie hiatus. Tot grote tevredenheid van de activisten: tijdens de lockdowns werd er minder gevlogen en minder geproduceerd; de emissies waren lager – voor hen had het dus eeuwig door kunnen gaan. Daarom riepen ze al snel op tot een klimaatvergrendeling. Alsof het uitroeien van levensstijlen en bestaansmiddelen niets is om je zorgen over te maken. Nu is de coronale schok echter niet onmiddellijk omgeslagen in een klimaatschok:

Reeds vóór de pandemie waren velen getroffen door het radicalisme van jongeren die uit betere milieus kwamen en uitlegden hoe ecologisch bewustzijn werkt. Luisa Neubauer reisde de wereld rond en riep op tot klimaatbescherming. En menige leerling strompelde op een schoolvrije vrijdag de Starbucks uit, rechtstreeks naar de demonstratie, om vervolgens door zijn handlanger in SUV naar huis te worden begeleid. Mensen die deze discrepantie tussen aspiratie en realiteit schetsen, zoals ik zojuist heb gedaan, worden over het algemeen op een bizarre manier “klimaatontkenners” genoemd. Maar ik ontken niets. Niet het klimaat en niet de klimaatverandering.

Natuurlijk overdreef ik in de laatste zinnen. Ik ben een polemist, dus ik zal nooit een fatsoenlijke kroniekschrijver zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: