Waarom leren mensen niet van het verleden?

waarom-leren-mensen-niet-van-het-verleden?

15-09-21 03: 02: 00,

Marc Friedrich

En elke dag zegt de bosmarmot gedag. Financiële crisis, vastgoed zeepbel, reddingsoperaties, Corona crash. De staten proberen tegengas te geven met historische economische stimuleringspakketten, de centrale banken drukken geld als nooit tevoren en kweken er zombiebedrijven en zelfs zombielanden mee. Bovendien bereiden zij de voedingsbodem voor de volgende crisis voor.

Tegelijkertijd zijn de politici overbelast en schuiven zij van de ene lockdown naar de andere. Om dit te voorkomen, geven politici nog meer geld uit en bij de verkiezingen zullen zij naar links opschuiven – maar dit zal niets veranderen. Integendeel. Het zal nog erger worden – belastingverhogingen, onteigeningen en inflatie zijn onvermijdelijk. Altijd hetzelfde spelletje.

Wie naar cycli kijkt, zal ook begrijpen waarom de mensheid niet leert van het verleden. Want na 90 jaar is er niemand meer die uit eerste hand verslag kan doen van deze transformatie uit eigen ervaring en de volgende generaties ertegen kan beschermen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: