Waarom trekt Dushanbe zoveel aandacht?

waarom-trekt-dushanbe-zoveel-aandacht?

15-09-21 06: 25: 00,

Dushanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, heeft de laatste tijd merkbaar meer media-aandacht gekregen.

Talrijke media hebben uitvoerig aandacht besteed aan de viering van de 30derde verjaardag van de onafhankelijkheid van Tadzjikistan, die op 9 september in Dushanbe werd afgesloten met een groots feestelijk vuurwerk en een kleurrijk concertprogramma.

Op 16-17 september zal de Tadzjiekse hoofdstad gastheer zijn voor de jubileumtop van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO), wanneer deze haar 20derde verjaardag viert. De SCO is een regionale internationale organisatie waarvan de volwaardige leden Rusland, India, Kazachstan, Kirgizië, China, Pakistan, Tadzjikistan en Oezbekistan zijn. Vier landen hebben de status van waarnemer – Afghanistan, Wit-Rusland, Iran en Mongolië; nog eens zes landen maken deel uit van de organisatie als dialoogpartners: Armenië, Azerbeidzjan, Cambodja, Nepal, Sri Lanka en Turkije. Sinds 2004 is de SCO waarnemer bij de Algemene Vergadering van de VN. In 2021 bekleedt Tadzjikistan het voorzitterschap van de organisatie.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: