We weten genoeg over de schade van giftige PFAS-chemicaliën om het probleem nu te beginnen oplossen, zeggen onderzoekers

we-weten-genoeg-over-de-schade-van-giftige-pfas-chemicalien-om-het-probleem-nu-te-beginnen-oplossen,-zeggen-onderzoekers

15-09-21 05: 44: 00,

Een team van internationale wetenschappers zei dat het tijd is voor regulering van PFAS, of “forever” chemicaliën, die in verband worden gebracht met een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder teelbal- en nierkanker, verminderde geboortegewichten, schildklieraandoeningen, verminderde spermakwaliteit, zwangerschap-geïnduceerde hypertensie en meer.

De Defender ondervindt censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

De wetenschappelijke gemeenschap weet al tientallen jaren dat een groep veelgebruikte chemicaliën wereldwijd gezondheidsschade veroorzaakt, maar effectief beleid gericht op het beperken van deze effecten blijft ver achter bij het onderzoek, volgens een nieuwe studie.

De klasse van chemicaliën, bekend als PFAS (perfluoralkyl en polyfluoralkyl stoffen), omvat meer dan 5,000 individuele chemicaliën met vergelijkbare eigenschappen. PFAS breken niet gemakkelijk af als ze eenmaal in het milieu zijn,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: