Huwelijk voor iedereen – vooruitgang voor kunstmatig verwekte kinderen?

15-09-21 10: 05: 00,

Gepubliceerd op 16. September 2021 door FE.

Op 26. In september stemmen we over een wetswijziging genaamd “Huwelijk voor Allen”. Dit gaat ook over kunstmatige inseminatie. Zou de nieuwe wet kinderen die op deze manier zijn verwekt betere kansen bieden om hun afkomst te achterhalen? Zou het de transparantie voor hen verbeteren of verslechteren? Deze vraag wordt in het publieke debat praktisch niet gesteld. Het antwoord is: Op korte termijn, ja. Op langere termijn zijn de vooruitzichten veel onzekerder.

Sinds twintig jaar proberen kinderen die met behulp van spermadonaties zijn verwekt en die nu volwassen zijn, hun stem te laten horen. Ze hebben boeken geschreven en verenigingen opgericht om hun recht op het kennen van hun afstamming op te eisen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: