2021- 20 September – Hoe belangrijk zijn niet-ingeënte mensen voor de wetenschap en de solidariteit?

2021-20-september-–-hoe-belangrijk-zijn-niet-ingeente-mensen-voor-de-wetenschap-en-de-solidariteit?

21-09-21 08:18:00,

Beste vrienden

Ik doe u hier een uitstekende tekst toekomen van de antroposofische arts Hans-Jürgen Scheurle ( sinnespark@t-online.de ).

Met vriendelijke groet, Friedwart Husemann

Hoe belangrijk zijn niet-ingeënte mensen voor de wetenschap en de solidariteit? – De oplossing voor drie huidige problemen

Over vaccinatie tegen Covid-19 rijzen drie vragen die dringend moeten worden beantwoord: De kwestie van de solidariteit; die van de vergelijking van de gevaccineerden met de niet-gevaccineerden; en die van het doel of de doelstelling voor de beëindiging van de Coronamaatregelen. Moet dat laatste voor onbepaalde tijd doorgaan? Er is nog steeds geen bindend punt waarop men kan zeggen: Als we dit doel hebben bereikt, kunnen we dan de maatregelen beëindigen? Tot nu toe ontbreekt een dergelijk merkteken. De volgende overwegingen effenen de weg naar een oplossing voor open vragen in de Corona-crisis.

Solidariteit met de gemeenschap is een hoofdargument waarmee de ongevaccineerden in een soort groepsdruk moeten worden aangespoord zich te laten vaccineren. Solidariteit kan echter niet betekenen dat men iets doet alleen omdat vele anderen het ook doen; als velen van een brug in het water springen, hoeven alle anderen niet te volgen. Solidariteit kan alleen betekenen dat het gedrag van velen dat de gemeenschap bevordert, ook door het individu moet worden gesteund. Daartoe moet echter worden verduidelijkt wat gemeenschapsbevorderend is, met name of vaccinatie al dan niet het leven en de gezondheid van de meerderheid van de mensen in stand kan houden en verbeteren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: