Geen plas zonder pas – Café Weltschmerz

geen-plas-zonder-pas-–-cafe-weltschmerz

21-09-21 08:01:00,

Wie naar het café gaat heeft een QR-code nodig, maar wie op het terras zit niet. Tenzij ze naar de wc moeten. CDA’er Hugo de Jonge sprak gisteren na corona-overleg van ‘plassen met een coronapas’ en dat zorgde voor veel kritiek.

De demissionair vicepremier bagatelliseert de commotie gisteren op het Binnenhof: “Ik hoor daar heel veel grote woorden over, maar ik denk dat de meerderheid van de Nederlanders in alle nuchterheid denkt: dit is een kleine moeite.”

Het gaat echter niet om de moeite, vinden tegenstanders. Het is geen moeite om een mondkapje op te zetten. Het is ook geen moeite om je te laten inspuiten met een gentherapie. Het gaat om vrijheid. Het gaat om gezondheid en lichamelijke integriteit. Het gaat om alles wat hiermee samenhangt. Het gaat om principes. Emeritus hoogleraar Kees van der Pijl zegt daarom: ‘Mensen laat je niets wijsmaken. Het virus- & volksgezondheidsargument is een voorwendsel om de ruim van te voren besloten (EU bv. april 2018) invoering van een biometrische DigiD mogelijk te maken.’

Mensen laat je niets wijsmaken. Het virus- & volksgezondheidsargument is een voorwendsel om de ruim van te voren besloten (EU bv. april 2018) invoering van een biometrische DigiD mogelijk te makenhttps://t.co/3ISFy4GRaN

— Kees van der Pijl (@KeesvdPijl1) September 20, 2021

Kort na de aankondiging van de nieuwste coronaregels gaan morele bezwaren hand in hand met praktische belemmeringen. Via Twitter laat Forum voor Democratie weten: ‘Niet alleen dictatoriaal, maar ook onnavolgbaar: de apartheidspas is al een mislukking voordat hij is ingevoerd.’

Het ‘onnavolgbare’ in bovenstaande uitspraak wordt goed duidelijk in de uitspraak van De Jonge over het dixi-toilet: ‘Als er een dixi in de buurt staat kun je daar natuurlijk je behoefte doen.’

Belang van Nederland twittert: ‘De coronapas is een complete farce. Van versoepelen was geenszins sprake en nu moeten mensen die op een terras zitten vanaf komend weekend hun QR-code laten zien als ze binnen naar de wc willen gaan. Wat een clownesk beleid van Hugo de Jonge’

De #coronapas is een complete farce. Van versoepelen was geenszins sprake en nu moeten mensen die op een terras zitten vanaf komend weekend hun QR-code laten zien als ze binnen naar de wc willen gaan. Wat een clownesk beleid van @hugodejonge.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: