Niemand komt ons redden! “De advocaten gaan ons helemaal niet redden en we moeten ophouden op hen te vertrouwen”

niemand-komt-ons-redden!-“de-advocaten-gaan-ons-helemaal-niet-redden-en-we-moeten-ophouden-op-hen-te-vertrouwen”

21-09-21 09:21:00,

Het is, om de een of andere reden, een enge dag geweest. Op de terugweg naar huis ben ik bij een benzinestation geweest om te tanken. Het enige tankstation in de buurt accepteert geen contant geld, dus stopte ik mijn creditcard in de automaat en drukte op een paar knoppen. Tot mijn opluchting accepteerde de machine de nummers. Ik greep naar de dop, klaar om te beginnen tanken, toen ik een nieuw bericht zag op het kleine schermpje van de pomp. Ik weet niet meer precies wat het zei, maar het kwam erop neer dat mijn kaart geweigerd was, schrijft Dr. Vernon Coleman.

Het benzinestation wilde mijn kaart niet aannemen en ze wilden geen contant geld.

Dus kropen de auto en ik met 20 km per uur naar huis, hopend dat ik onderweg niet zonder benzine zou komen te zitten.

Vervolgens heb ik een groot deel van mijn resterende leven besteed aan het bellen naar de bank om uit te zoeken wat er was gebeurd. Blijkbaar had de bank mij een nieuwe kaart gestuurd, die om onbekende redenen door Royal Mail was teruggestuurd naar de afzender.

Waarom werkt mijn bestaande kaart niet?’ vroeg ik de man van de bank.

“Nou, omdat uw nieuwe kaart was teruggekomen, hebben we uw oude kaart geannuleerd,” legde de bank uit. Ze hebben niet de moeite genomen om het mij te vragen. Ze hebben haar gewoon geannuleerd. Je hebt je nieuwe kaart niet, dus nu werkt je oude kaart niet meer.

Ik had dus geen creditcard meer in een bijna cashloze wereld.

En ik kreeg plots een glimp te zien van de dystopische maatschappij die ons te wachten staat in de nieuwe wereld die ze voor ons voorbereiden. Technisch gezien kan ik nog steeds eten kopen, maar ik kan niet naar de levensmiddelenwinkels omdat ik geen brandstof voor de auto kan kopen. Ik kan niets online kopen, natuurlijk. En ik kan geen rekeningen betalen. Doordat mijn bestaande kaart is geannuleerd, werken de online rekeningen niet meer.

Ik ben echter op het internet beland en heb ontdekt wat er in Slovenië gebeurt, waar ze onlangs wetten hebben ingevoerd die lijken in te houden dat je, tenzij je bent ingeënt en een mondkapje draagt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: