2021- 15 September – De kinderjaren aan de rand van de wanhoop

2021-15-september-–-de-kinderjaren-aan-de-rand-van-de-wanhoop

22-09-21 10:22:00,

Nieuwsbrief Eigentijdse Geschiedenis

Beste vrienden,

Bernd Siggelkow heeft zopas “Kindheit am Rande der Verzweiflung – die fatalen Folgen von Lockdown und Isolation” gepubliceerd, 112 p., 14,00 €.

Bernd Siggelkow richtte de “Arche” op in 1995. Dit – Christliche Kinder und Jugendwerk e. V. – exploiteert recreatieve voorzieningen en schoolopvang voor sociaal achtergestelde kinderen in verschillende Duitse steden, de meeste voorzieningen bevinden zich in Berlijn. Met als doel kinderen sterk te maken, bieden zij vakantiekampen, huiswerkbegeleiding en leerondersteuning. Veel van de kinderen krijgen hun enige warme maaltijd van de dag bij de Arche, inclusief ontbijt indien nodig. Alles is gratis. Er is een kledingwinkel als er niet genoeg geld is voor kleding. Er wordt ook actief samengewerkt met de ouders om de gezinnen te helpen het dagelijkse leven aan te kunnen. De kinderen wordt zinvolle vrijetijdsbesteding geboden omdat zij anders weinig sociale en culturele participatie ervaren. De vereniging vult haar hulp aan met straathoekwerk voor jongeren in het district en mobiele gezinshulp.

In het kader van de lockdown moesten alle Ark-faciliteiten in maart 2020 worden gesloten en moesten de kinderen thuisblijven. Het gevolg was dat veel kinderen overdag geen warme maaltijd meer kregen. Omdat de supermarkten waren leeggehaald door het hamsteren, konden veel gezinnen het zich niet meer veroorloven genoeg voedsel te kopen, omdat vooral de goedkope producten niet meer verkrijgbaar waren. Siggelkow en zijn personeel gingen vervolgens naar de gezinnen met nieuw gekocht voedsel en gaven hen te eten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: