2021- 22 September – Ziekenhuis bezettingsgraad met Corona slechts 1,9%

2021-22-september-–-ziekenhuis-bezettingsgraad-met-corona-slechts-1,9%

22-09-21 07:22:00,

Ziekenhuis bezettingsgraad met Corona slechts 1,9%

Beste vrienden,

Al weken verwacht ik dat de grote ontgoocheling op een bepaald moment zal komen. Nu is het er. Het Bondsministerie van Volksgezondheid (onder leiding van Jens Spahn) heeft bekendgemaakt dat in Duitsland 1,9% van het totale aantal bedden en 3,4% van de bedden op de intensive care bezet waren door Covid 19-patiënten. De cijfers hebben betrekking op het jaar 2020 en zijn gebaseerd op een deskundigenrapport van het Leibniz Institut für Wirtschaftsforschung, waartoe het Bundesgesundheitsamt zelf opdracht had gegeven. Het verslag is al beschikbaar sinds april 2021, maar is nu pas bekend geworden. Waarom werd dit schandaal 6 maanden lang voor ons verborgen gehouden?

Natuurlijk zijn deze cijfers slechts een gemiddelde, regionale en seizoensafwijkingen zijn er. Maar er was zeker geen “epidemie van nationale proporties”. De lockdown, waarvan het effect niet bewezen is, was onnodig. De buitenmaskers, waarvan de doeltreffendheid niet bewezen is, waren onnodig. Natuurlijk stierven er patiënten aan Corona, natuurlijk werd er op de intensive care en in de bejaardentehuizen met de grootste opofferingsgezindheid gewerkt. Maar dat was niet vanwege Corona, het was vanwege het tekort aan verpleegsters. Anders was de hele Corona-crisis – op zijn zachtst gezegd en in de woorden van R. Steiner – een ziektemanie (GA 56, 13.2.1908). Dat wij nu gevaccineerd moeten worden, is – nog zacht uitgedrukt – een gezondheidsgekte (GA 56, 27.2.1908). Ik kies deze woorden los van de inhoud van de twee bovengenoemde openbare lezingen van R.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: