Oostenrijk: ‘Inenting is geen oplossing gebleken’

22-09-21 04:00:00,

De Oostenrijkse politieke partij FPÖ staat niet bekend om haar verbloemende uitspraken. Ook ten aanzien van het door de Oostenrijkse regering gevoerde beleid steekt ze haar forse kritiek niet onder stoelen of banken. In een lange recente persconferentie, waarover niet in de grote media werd bericht, ontkracht partijleider Herbert Kickl op cruciale punten het gevoerde Coronabeleid. Hij reageert hiermee op de daags ervoor door kanselier Sebastian Kurz gehouden Corona-persconferentie zoals we dat ook van Rutte en De Jonge gewend zijn.

FPÖ-voorman Herbert Kickl EnerzijdsAnderzijds · Oostenrijk: 'Inenting is geen oplossing gebleken'

De FPÖ is met haar 30 van de 183 zetels niet bepaald een kleine partij in het Oostenrijkse politieke landschap. Ze noemen zich ‘Die soziale Heimatpartei’, die je na de fusie met de ÖVP in 2000 met een slag om de arm een christelijk-conservatieve partij zou kunnen noemen.

Kickl over het Oostenrijkse Coronabeleid op hoofdlijnen samengevat:

Kickl: Ik ben sprakeloos na de toespraak van kanselier Kurz, over het gebrek aan verantwoordelijkheid, de oneerlijkheid, onverbeterlijkheid en over de mate van gewetenloosheid. De regering heeft met het inentingsprogramma een joker ingezet en ze merkt nu dat die niet werkt. De ‘vaccinaties’ zijn niet de gamechanger gebleken. Nu staan ze voor de puinhopen van hun Coronabeleid. Het is een aaneenrijging van gebroken beloften. Ik zal u er een noemen. Kurz zei nog in juli dat voor wie ingeënt is, de pandemie voorbij is. Niet dus.

Het antwoord van de regering op dit falen van beleid en het bedrog is zowel aan ingeënte en niet-ingeënte,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: